Login
تماس با من
دیدنی های جهان
امریکا
نیویورک
شیکاگو
کانادا
روسیه
انگلستان
فرانسه
ایتالیا
سوئیس
آلمان
هلند
ترکیه
ارمنستان
آذربایجان
دبی
فیلیپین
سوریه
موزه ها
موزه ملی ایران
تاریخچه
مجموعه پیش از تاریخ
مجموعه تاریخ و لرستان
پیشینه دوره هخامنشی
دوره پارت ها و سلوکی ها
دوره ساسانی
موزه کاخ سعدآباد
کاخ ملت - سفید
هنرهای زیبا
مینیاتور استاد فرشچیان
صنایع دستی
برادران امیدوار
موزه کاخ گلستان
ایوان تخت مرمر
خلوت کریمخانی
حوضخانه
نگارخانه
عمارت برلیان
تالار عاج
تالار آینه
تالار سلام
شمس العماره
عمارت بادگیر
کاخ ابیض
عکس خانه
تالار الماس
موزه و کاخ نیاوران
موزه آبگینه و سفالینه
موزه هنرهای ملی ایران
موزه جواهرات ملی
موزه فرش ایران
موزه رضا عباسی
موزه نقاشی پشت شیشه
موزه تنوع زیستی
موزه پست و مخابرات
موزه سینمای ایران
موزه هنرهای دینی امام علی
موزه عکاس خانه شهر
غواصی
گالری عکس ها
انستیتو پاستور ایران
جواهرات ملی
موزه ملی ایران
کاخ سعدآباد
فعالیت ها
سایت های طراحی شده
سی دی های طراحی شده
گواهینامه ها
سوابق کاری
تحصیلات
صفحه خانگی
Search
موزه ايران باستان در سال 1316، رسماً بازگشايي شد.
انديشه تأسيس و فعاليت موزه، در بطن تفكرات و تحولات سال هاي دهه 1300 و 1310 خورشيدي شكل گرفت. در اين سال ها،انديشه هاي نوگرائي، با تكيه بر اصول فرهنگ كهن ايراني و احياي سنت ها و ارزش ها و افتخارات ايران باستان، گسترش و نمود روزافزوني داشت، كه تبعات آن احداث نهادها و موسسات علمي – فرهنگي، صنعتي، نظير دانشگاه تهران، بيمارستان ها، مدارس و ... موزه بود.
به تبع آن، انديشه ايجاد مكاني جهت ارائه آثار تاريخي – فرهنگي و پژوهشي ، پيرامون فرهنگ و تمدن ايران و معرفي و آموزش آن در سطوح داخلي و خارجي قوت گرفت كه ماحصل آن، ارائه طرح، تصويب و تأسيس موزه ايران باستان بود.
جهت عملي شدن اين انديشه، وزارت معارف آن زمان ، آندره گدار، مهندس مهمار فرانسوي، كه متخصص مطالعات شرق شناسي نيز بود را به ايران دعوت نمود و مسئوليت امور اجرائي و مديريتي موزه ايران باستان را به وي محول نمود.
آندره گدار، طرح و پلان موزه را كه بعدها به دلايلي، تغييراتي در آن ايجاد شد را بر پايه معماري سنتي ايراني، بويژه معماري پارت و ساساني، ارائه نمود. در اين طرح، پلان با حياط مركزي و ورودي طاق ضربي و كاربرد آجرهاي قرمز و شبهه ستون هاي تزئين، شاخصه هاي معماري دوره اشكاني، ساساني را بويژه كاخ اردشير در فيروزآباد و كاخ كسري در تيسفون را به وضوح نشان ميداد.
انديشه يك چنين طرحي درست متناسب با اهداف و فعاليت هاي موزه بود، چرا كه موزه ايران باستان به واقع به عنوان موزه مركز باستانشناسي ايران، در برگرفتن آثار تاريخي- فرهنگي بدست آمده از كاوش هاي باستان شناسي در سراسر ايران فعاليت مي كرد .
طرح سنتي ارائه شده توسط گدار، توسط 2 نفر معمار ايراني شاغل در وزارت معارف ( استاد مراد تبريزي و...) به مرحله اجرا در آمد.
گسترش كاوش هاي باستان شناختي و ازدياد روز افزون آثار در موزه ملي ايران ، موجب شد كه اين موزه طي چند مرحله، گسترش كمي و كيفي يا درحد فاصل سالهاي 1357 تا 1370، علاوه بر تعويض ويترين هاي موزه، نوسازي سيستم گرمايشي و سيستم برقي موزه، واحدهايي تحت عنوان انبار و گنجينه در زير موزه موزه ، ساخته و اضافه شد.
در موزه ايران باستان 2 بخش اصلي وجود دارد كه متناسب با تقسيم بندي ادوار فرهنگي و گاهنگاري مصوب باستان شناختي، تحت عنوان بخش
پيش از تاريخ
و
بخش تاريخي
معرفي شده است.
دی ان ان
DNN